1. Home
  2. Easyorder Handleiding NL
  3. 5. Klanten

5. Klanten

Tenslotte heb je in de linker kolom ook nog de tab “Klanten”. Van zodra een eindklant een bestelling plaatst via de app of webshop zullen zijn gegevens hier te vinden zijn.

Zoals je in bovenstaande afbeelding kan zien, zal iemand die een bestelling plaatst, meteen verschijnen in uw klantendatabase. Hier zie je in één oogopslag zowel de naam, het mailadres als het telefoonnummer van uw klant.

Indien u later promotionele acties wilt voeren moet U na het in voege komen van de europese GDPR regelgeving rekening houden met de goedkeuring van de klant, in de app/webshop hebben we in de Juni 2018 versie dit gegeven ingebouwd en zal de klant specifiek de vraag krijgen om zijn akkoord te geven voor promotionele acties EN kan hij/zij deze goedkeuring te allen tijde aanpassen. Maw OPGEPAST met het exploiteren van deze klantenlijst met de nieuwe regelgeving kan U niet zomaar meer iemand informatie opsturen !!

Het is de status in de kolom  die U gaat vertellen of de klant U een goedkeuring heeft voor contactname of niet.

Bewerken / Verwijderen 

De knop (Prullenmand) ga je een klanten record verwijderen, met de knop (Potlood) die je rechts ziet staan is om de gegevens van uw klant te bewerken. Indien je hierop klikt kom je op volgend scherm terecht:

Hier kan een klant uitsluiten om verdere bestellingen bij Uw shop uit te voeren, door de status Actief weg te vinken Concreet van   naar

Dit kan ook door in lijst op het slotje te drukken

Recente bestellingen bekijken:

De op de Winkelkar knop te drukken bekom je een lijst van recente bestellingen van deze klant :

Andere acties

Merk verder op dat we naast aanmaken ook nog kunt exporteren, printen resetten/herladen natuurlijk ben U bewust van Uw verantwoordelijkheid van personelijke data van Uw klanten en Uw verplichting om daar op een correcte manier, conform Europese GDPR regelgeving mee om te gaan:

In de nieuwe versie Juni 2018 kan exporteren naast de gekende CSV ook nu in standaard Excel en PDF formaat.